Prijslijst

Ons verhaal

Van jongs af aan was de eigenaar van Dijkshoorn Visspecialiteiten al bezig met vissen. Langs het strand en soms op de Waddenzee om stiekem platvis en garnalen te vangen.

Na de lts te hebben doorlopen, op de visserijschool schipperspapieren behaald voor een viskotter tot 24 meter en 300pk. Vervolgens van 1995 tot 2004 met veel plezier op diverse kotters gevist op de Noordzee. Op zee altijd al graag aan het vis schoonmaken en fileren.

Thuis kwam daar voor in het weekend een rookton bij. Vervolgens werd dat bijna net als bij vele visserlui elk weekend visroken en bakken en vaak experimenteren met vis. Ook werden er vaak viswinkels bezocht om tot de conclusie te komen dat er toch wel vaak verschil in de vis was van wat er in de vitrine lag en wat er in het weekend mee naar huis werd genomen rechtstreeks vanaf de viskotter.

Toch wel vaak met het idee gelopen dit moet toch anders kunnen. Het idee viswinkel was geboren.

De viswinkel

Ronald Dijkshoorn had  er vaak over gedacht, “ik koop nog eens een viswinkel”. “Ja ja”, zei iedereen, het zal wel. Tot in 2004 er een bestaande viswinkel ter overname aangeboden werd nabij een winkelcentrum in wijk de Schooten in Den Helder. Ons eerste kind was inmiddels geboren en ik wilde eigenlijk niet meer vissen en meer thuis zijn. Ik nam de winkel over en in mei 2004 zijn we open gegaan met onze huidige winkel.

In het begin was het erg moeilijk want we wilden er een assortiment in gooien welke ze in het land in de rijkere steden hadden, wat luxere artikelen. Toen aten we bijna elk weekend zelf tonijn en coquilles omdat er geen klandizie voor was. Dit was een dure les.

Dijkshoorn Visspecialiteiten

Inmiddels zijn bij ons ook de hardlopers haring en gebakken vis en niet te vergeten onze gerookte vis uit eigen rokerij en tevens zijn onze ambachtelijk zelf gemaakte visslaatjes ook een echte hardloper geworden.